Despre

Ce este Womentors.ro?

Womentors.ro este platforma dedicată educării, prin mentorat, a celor care își doresc să își dezvolte cariera, oferind acces direct la experiențele de viață ale femeilor lider din diferite domenii. Pentru a forma profesioniști e nevoie de modele alternative de educație, oferită prin puterea exemplului. Womentor agregă femei care și-au consolidat cariera și îi ajută pe cei aflați la început de drum să își atingă potențialul.

Mai mult decât o relație mentor-mentee, platforma își propune să fie un spațiu de învățare și dezvoltare comună. Scopul principal este de a asigura beneficiarilor programului un bun echilibru personal și profesional, de a-i pregăti pentru provocările viitorului și a deveni la rândul lor persoane cu impact relevant la nivelul societății.

De ce mentorat?

Cea mai mare parte a tinerilor din România nu beneficiază de ajutorul unui mentor. Prin inițiativa Womentors.ro le arătăm acestora că nu sunt singuri în confruntările cu diferite situații de viață. Este o formă de a oferi încredere celor tineri printr-un sprijin acordat pentru dezvoltarea carierei.

Cum funcționează?

Mentoratul este un concept relativ absent din sfera de educație formală a societății românești, având o preponderență în societățile vestice.

Un mentor oferă o formă de susținere interpersonală, bazată pe schimburi și pe creștere, și își investește experiența dobândită într-o persoană pentru a-i favoriza mentee-ului său dezvoltarea.

Un mentee e o persoană orientată spre realizări personale și profesionale, motivată de un mentor să acumuleze cunoștințe, obiceiuri și valori pentru a-i facilita atingerea obiectivelor.

 

Beneficiile de a avea un mentor se reflectă pe mai multe planuri de dezvoltare:

  • Educație
  • Carieră
  • Viață personală

Cum creăm
legături mentor-mentee?

Atât cei care își doresc să educe cât și cei care aspiră la dezvoltare trebuie să își înregistreze profilul pe platformă, urmând ca în cel mai scurt timp să fie stabilit un sistem de legătură.

Viziune, misiune

Credem că oricine ar trebui să aibă șansa de a-și maximiza potențialul, prin educație și prin puterea exemplului.
Misiunea Womentor este participa la dezvoltarea comunității, promovând educația ca proces de formare continuă.

Platforma Womentors.ro a prins viață ca parte a Conferinței de Leadership Feminin The Woman, care își extinde astfel rolul educațional în societate.